2024-08-07 Novice o proizvodih

Prosto vrteči se retraktor Alfa Laval: 100-odstotno čiščenje kanalov in rezervoarjev v higienskih predelovalnih linijah

Preprečevanje kontaminacije je ključni element pri načrtovanju higienskih predelovalnih linij. Vendar se proizvajalci pogosto soočajo z negotovostjo pri čiščenju kanalov, rezervoarjev in drugih zaprtih prostorov s težko dostopnimi območji. Novi prosto vrteči se retraktor Alfa Laval – visoko učinkovita iztegljiva čistilna naprava – zagotavlja popolno čiščenje in povečuje varnost izdelkov, čas obratovanja ter produktivnost.
Novi prosto vrteči se retraktor je najnovejši primer prizadevanja podjetja Alfa Laval, da bi zagotovili 100-odstotno čiščenje v higienskih predelovalnih linijah, kot so obrati za proizvodnjo mleka ali mleka v prahu za dojenčke,« pravi Babak Shojaei, vodja upravljanja izdelkov za čiščenje rezervoarjev pri podjetju Alfa Laval. »Še naprej si neutrudno prizadevamo za inovacije, da bi zadovoljili potrebe strank.«

Zagotovljeno popolno čiščenje

S prosto vrtečim se retraktorjem je priprava higienskih posod hitra in varčna, tako da bodo vse notranje površine brezhibno čiste in pripravljene za proizvodnjo. Dinamična in varčna zložljiva iztegljiva naprava za čiščenje na mestu je med proizvodnjo ločena od območja izdelka in poravnana s steno posode. Razpršilna glava se iztegne in razprši čistilno sredstvo v razpršilnem vzorcu 310° navzgor po površini posode. Po končanem ciklu čiščenja se razpršilna glava umakne in posoda je pripravljena za proizvodnjo.

Podaljšajte čas neprekinjenega delovanja procesa in varnost izdelkov

Prosto vrteči se retraktor hitro in učinkovito odstranjuje ostanke z notranjih površin posod, ki jih je težko očistiti, omejuje navzkrižno kontaminacijo, zmanjšuje izpade proizvodnje in povečuje produktivnost. Skladen je s predpisi FDA, EU in Kitajske ter zagotavlja dobre proizvodne in higienske prakse v obratih za predelavo mlečnih izdelkov, hrane, pijač, izdelkov za dom in osebno nego ter drugih predelovalnih obratih. Za farmacevtske in biotehnološke predelovalne linije z visoko čistostjo je rešitev prosto se vrteči retraktor UltraPure. Na zahtevo je na voljo paket dokumentacije 3.1 za kovinske dele.

Do 35 % prihranka vode, kemikalij in časa

Dinamična in z viri učinkovita čistilna naprava omogoča do 35-odstotni prihranek vode, kemikalij in časa pri vsakem ciklu CIP v primerjavi z običajno tehnologijo statičnega pršenja s kroglicami. Poleg tega učinkovitejša raba virov povečuje trajnostnost vseh proizvodnih dejavnosti.

Nizki skupni stroški lastništva

Namestitev, upravljanje in vzdrževanje prosto vrtečega se retraktorja so zaradi njegove poenostavljene konstrukcije enostavni in varčni. Za popolno avtomatizacijo delovanja povežite dve ali več teh čistilnih naprav ter zaznavalne in krmilne enote Alfa Laval ThinkTop z obstoječim sistemom CIP. Skupni stroški lastništva retraktorja so nizki zaradi minimalnih stroškov in napora, ki so povezani z lastništvom in upravljanjem.

 

Sorodna vsebina: