2024-09-18 Novice o proizvodih

Spremljanje stanja je preprečilo izgubo 288.000 steklenic v obratu družbe Britvic

V proizvodnih obratih družbe Britvic je zagotavljanje visokega časa delovanja prva prednostna naloga. Britvic je v svoji tovarni v Rugbyju v Veliki Britaniji z uporabo orodja Alfa Laval Analytics za spletno spremljanje stanja uspešno preprečil okvare črpalk, optimiziral delovanje sredstev in zagotovil neprekinjeno proizvodnjo. Chris Heslop, inženirski strokovnjak v obratu v Rugbyju, je dejal: »Samo to obvestilo je poplačalo našo celotno naložbo v rešitev za spremljanje stanja in prvo leto naročnine na Analytics.« Uporabniku prijazna in stroškovno učinkovita analitika za spletno spremljanje stanja je prinesla družbi Britvic miren spanec in omogočila, da je med proizvodnjo 24 ur na dan, 7 dni v tednu ohranjala črpalke na največji zmogljivosti.

Pravočasen pregled in popravilo sta izrednega pomena

V obratu Britvic v Rugbyju v Veliki Britaniji na stotine črpalk zagotavlja vsakodnevno proizvodnjo raznovrstnih brezalkoholnih pijač. Obsežne in zapletene proizvodne linije delujejo 24 ur na dan, zato lahko že ena sama okvara črpalke za nekaj ur ustavi proizvodnjo.

Proizvodna ekipa podjetja Britvic je iskala sistem za spremljanje stanja, ki bi jim omogočil, da se lahko osredotočijo na pomembne in nujne dele proizvodnje in imajo tako na voljo več časa za druge pomembne naloge. Pravočasni pregledi in popravila so v obratu Rugby še posebej pomembni, saj obrat uporablja veliko različnih vrst črpalk in ne more hraniti na zalogi vseh rezervnih delov. Zgodnje opozarjanje na morebitne okvare je zato izjemno pomembno za načrtovanje in omogočanje hitrega vzdrževanja, da bi se izognili izpadom.

Preprečevanje nenadne odpovedi črpalke

Da bi preprečili morebitne okvare črpalk, se je ekipa podjetja Britvic odločila, da na 107 centrifugalnih črpalk namesti rešitev Alfa Laval za spremljanje stanja, ko se je ponudila priložnost. Sistem se je izkazal za koristnega že v nekaj mesecih, ko je prispelo obvestilo o morebiti težavi s črpalko, ki je brez nadzornega sistema ne bi nikoli odkrili. Obvestilo je tehnični ekipi omogočilo pregled in popravilo črpalke, preden je prišlo do dejanske okvare.


Samo to obvestilo je poplačalo našo celotno naložbo v rešitev za spremljanje stanja in prvo leto naročnine na Analytics,« je povedal Chris Heslop, inženirski strokovnjak v obratu v Rugbyju.

CM on Pump Britvik.jpg

Britvic je kupil strojno opremo za spremljanje stanja in namestil senzorje CM na črpalkah 107 LKH.

Prihranjenih šest ur nenačrtovanih izpadov

Obvestilu analitike se lahko zahvalijo, da je tehnična ekipa lahko odstranila in popravila kritično črpalko. Za demontažo, popravilo in ponovno namestitev črpalke je bilo potrebnih le 45 minut, kar je prihranilo šest ur nenačrtovanega izpada in preprečilo izgubo 288.000 steklenic brezalkoholne pijače.

Podpora trajnostni strategiji družbe Britvic

Eden od Britvicovih trajnostnih ciljev je stalno zmanjševanje deleža porabe vode v proizvodnji, za dosego tega cilja pa se v vseh obratih izvajajo projekti učinkovite rabe vode.

Izvajanje spremljanja stanja je pripomoglo k izboljšanju učinkovitosti porabe vode v objektu Rugby. S pravočasnim odkritjem in popravilom črpalke so prihranili štiri ure nenačrtovanega čiščenja CIP (čiščenje na mestu) in s tem 2000 litrov vode ter energijo in kemikalije, ki se porabijo v postopku CIP.

Zgodnje odkrivanje napak je izboljšalo tudi življenjsko dobo črpalke.

Razmislek o razširitvi spremljanja stanja

Zaradi pozitivnih izkušenj, pridobljenih z uporabo orodja Analytics za spletno spremljanje stanja, v podjetju Rugby razmišljajo o razširitvi rešitve na več črpalk v proizvodnem območju. Zbiranje podatkov in koristnih vpogledov je iz dneva v dan pomembnejše, saj omogoča zgodnje odkrivanje morebitnih okvar strojev in ugotavljanje njihovih vzrokov.

Oznake

Vse

Sorodna vsebina: